FR
NL
Vragen? Bel +32 53 41 70 13 
Verdeeld door SB Solutions

Stormdry gevelcrème worden in hoofdzaak gebruikt voor de bescherming van gebouwen tegen doorslaand vocht. En dit zonder iets te wijzigen aan het originele uitzicht van de gevels.

wat is doorslaand vocht?

Regenwaterinfiltratie doorheen metselwerk, ook doorslaand vocht genaamd, is een vaak voorkomend probleem in gebouwen. Een probleem dat zich overigens steeds vaker voordoet bij recente gebouwen met spouwmuren, maar waar de spouwisolatie onzorgvuldig werd aangebracht. Ook verkeerd geplaatste spouwhaken zorgen vaak voor doorslag naar het binnenspouwblad, met schade aan het interieur tot gevolg.

Meer en meer duiken problemen op bij het na-isoleren van spouwen met schuim, vlokken of korrels! Daarbij  is het van het grootste belang om het isolatiemateriaal droog te houden! 

meer over na-geïsoleerde spouwmuren
Gevel beschermen tegen doorslaand regenwater
Schade ten gevolge van doorslaand vocht door de gevel
De oorzaken van doorslaand vocht:
  • Poreuze steen door veroudering en verwering
  • Gebarsten bakstenen en gedegradeerde mortel en voegen
  • Constructiefouten en defecten: beschadigde dakgoten en afvoeren, lood- en zinkwerken, raamaansluitingen, open voegen...
De symptomen van doorslaand vocht:

Het meest voorkomend symptoom is vochtvlekken of 'zweetvlekken ' op de binnenzijde van gevels. Metselwerk dat vochtig staat ten gevolge van doorslaand vocht kan ook volgende symptomen vertonen:

  • vermindering van de thermische weerstand > warmteverliezen en condensatieproblemen!
  • schimmels en mossen op de gevel
  • vorstschade
  • houtrot
  • witte uitbloeiingen op de gevel
  • schade aan pleisterwerk en afwerking
  • stralingskoude en onbehaaglijk gevoel
behandeling met stormdry
Gevelbehandeling met Stormdry
1.

Breng één laag STORMDRY aan.

2.

24 tot 48 u later hebben de muren hun oorspronkelijk uitzicht terug.

3.

Binnen de maand zijn de muren compleet waterafstotend.

hydrofoberen van gevels met stormdry

wateropname door verschillende gevelstenen voor en na behandeling met Stormdry


STORMDRY biedt een effectieve bescherming tegen doorslaand vocht door het verhinderen van wateropname door de poreuse steen.

In de tabel zijn vergelijkingen opgenomen tussen behandelde en onbehandelde gevelstenen, waaronder enkele stenen van Terca en Vandersanden.

Stormdry is echter dampdoorlatend waardoor de muur blijvend kan 'ademen'. Door de grote indringingsdiepte overbrugt Stormdry kleine barsten en scheurtjes in het metselwerk. In elk geval is het aan te raden het metselwerk en de voegen goed te controleren en alle barsten en scheuren oordeelkundig te herstellen voor het aanbrengen van Stormdry.
Zie ook 'applicatie'.

video