FR
NL
Vragen? Bel +32 53 41 70 13 
Verdeeld door SB Solutions
voorbereiding
  • Stormdry enkel aanbrengen op droge, poreuze oppervlakken. Niet aanbrengen op geschilderde of verzegelde oppervlakken. Enkel bovengronds toepassen.

  • Stormdry niet aanbrengen in volle zon / op warme gevels. Best aanbrengen bij matige temperatuur (tussen 5° C en 20 ° C) en bedekt weer.

  • Vooraf alle voegen, slabben, aansluitingen, dekstenen, dichtingen enz controleren op waterinsijpeling en zo nodig herstellen. De voegen dienen in goede staat te zijn! Vul scheuren en barsten en herstel waar nodig het metselwerk. Fijne haarscheurtjes worden door Stormdry overbrugd.

  • Vuile oppervlakken dienen vooraf gereinigd te worden met Stormdry gevelreiniger. GEBRUIK NOOIT DETERGENTEN.

  • Bescherm buitenschrijnwerk, glas en dorpels in natuursteen. 

  • Stormdry nooit aanbrengen op sterk zoutbesmette ondergrond.

  • Het behandelde oppervlak gedurende 24 uren regen-vrij houden.

Verpakking en verbruik

Verpakking: emmers van 5 L 
Verbruik: +/- 1 L / 5m² of 25 m² per emmer (afhankelijk van de porositeit van de ondergrond)

STORMDRY HANDLEIDING
Testzone

Stormdry werd geformuleerd om kleurloos te zijn na verharsing. Nochtans kan in sommige gevallen een lichte verdonkering van het behandelde materiaal optreden. Hoewel dit fenomeen meestal na enige tijd vermindert is het aangewezen op een niet opvallende plaats een kleine test uit te voeren alvorens de behandeling aan te vatten. U kan een tester aankopen in onze webshop. 

Sample tube Stormdry
koop hier uw tester
aanbrengen van stormdry
Muur reinigen

Het muuroppervlak voorbereiden zoals hierboven beschreven. Verwijder loszittende morteldelen, stof, steenschilfers enz... met een harde borstel. Verwijder mossen en algen met Stormdry gevelreiniger.

Brush application Stormdry

Stormdry kan met de bostel worden aangebracht waar nodig, bv rond ramen en dorpels. Het verbruik hierbij bedraagt +/- 200 ml/m², afhankelijk van het type metselwerk. Bescherm glas, schilderwerk, aluminium, natuursteen, planten enz...

Gebruik voor grotere oppervlakken een verfrol. Stormdry kan ook met een elektrische rol of verfspuitinstallatie worden aangebracht.

Zorg ervoor dat het volledige oppervlak goed wordt behandeld: controleer putjes en gaatjes in het metselwerk en breng indien nodig extra Stormdry aan met de borstel of kwast.

Stormdry geeft een duidelijk witte film na het aanbrengen. Dit maakt de controle of het volledige oppervlak gelijkmatig en goed is behandeld eenvoudig.

Na 15 to 20 minuten begint Stormdry in het metselwerk te dringen.

Na 24 tot 48 uren is Stormdry volledig opgenomen en heeft het metselwerk opnieuw zijn oorspronkelijk uitzicht.

Aangezien Stormdry werd ontwikkeld om diep in het metselwerk te dringen kan het soms tot 2 maanden duren voor er een merkbaar 'lotusbladeffect' optreedt tijdens regenbuien. Het metselwerk is echter na twee uren reeds beschermd tegen lichte regen. 
Zoals hoger vermeld is het aangewezen om de behandelde zone gedurende 24 uren regenvrij te houden.